home loans
home loans
www.archeologiestichtingstein.nl
PDF Afdrukken E-mailadres

Informatiebord kasteel Stein

Door de Archeologiestichting  “Dokter Beckers-Pater Munsters” is een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor een info-bord over de kasteelruïne. Dit verzoek is gehonoreerd door de ANWB en de Stichting Limburgse Kastelen, de instanties waar dit verzoek is ingediend.

Het info bord is door leden van de Vereniging van Eigenaren La Basse Court te Stein geplaatst in de hal van de voorburcht van het kasteelcomplex.

Alle partijen zijn enthousiast ten aanzien van het initiatief en de kwaliteit van het geleverde product.

 kasteelinforbord4 kasteelinfobord 1    kasteelinfobord3  kasteelinfobord2

Laatst aangepast op zondag 31 augustus 2014 20:02
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Filmopnames

Op dinsdag 22 juli 2014 heeft Maurice Nijsten, samen met Edmond Staal van de Stichting Limburgs Landschap, filmopnames gemaakt op het kasteelcomplex van Stein. Opnames zijn gemaakt op de Nederhof, de kasteelruïne, het kasteelpark en het kloosterkerkhof.De opnames maken deel uit van een serie over “Kasteel en landschap”, die vanaf september 2015 wordt getoond op TV.

filmopname 21-7-2014 34 2  filmopname 21-7-2014 18

Zie ook: www.mauricenijsten.nl en www.limburgs-landschap.nl

Laatst aangepast op woensdag 06 augustus 2014 09:10
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Openstelling kasteelruine Stein in de vakantie

Speciaal in de vakantieperiode is de kasteelruïne van Stein geopend op alle zondagmiddagen van de maanden juli en augustus.

De rondleiding start om 14.30 uur. 

U wordt verzocht zich te melden bij de poort van de kasteelruïne. Ingang via het park.

Entree: 4 euro per persoon.

route  pers-1  mwsnap677 2014-07-03 15 01 37

 

 

Laatst aangepast op donderdag 03 juli 2014 14:05
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Steins erfgoed toevertrouwd aan Stichting Het Limburgs Landschap

Op vrijdag 4 juli jl. heeft de gemeente Stein tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Kasteelpark Elsloo het landgoed Elsloo met het bijbehorende Kasteel Elsloo, de Kasteelruïne Stein en het omliggend bosgebied en de windmolen van Urmond overgedragen aan de Stichting Het Limburgs Landschap.

Cultuurhistorisch erfgoed

Wethouder Danny Hendrix: ‘Dit erfgoed is op zowel recreatief als cultuurhistorisch gebied zeer belangrijk en tekenend voor de gemeente Stein. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit bijzondere erfgoed onder te brengen bij Stichting Het Limburgs Landschap. Daar is het in goede handen wat betreft expertise over beheer en onderhoud.’ Deze stichting heeft het behoud van groen erfgoed en bijbehorende monumenten als kerntaak.

Verantwoordelijkheid

Wel blijft gemeente Stein de verantwoordelijkheid dragen voor dit erfgoed door mee te investeren in het onderhoud. Deze samenwerking levert de gemeente het voordeel van minder overhead op en de wetenschap dat een gespecialiseerde stichting de dagelijkse zorg overneemt. Wethouder Hendrix looft de inzet van vrijwilligers in het verleden en in de toekomst: ‘Onze gemeente kent een grote groep actieve vrijwilligers die betrokken zijn bij deze monumenten en hun leefomgeving. Ze beschikken over veel lokale en historische kennis en hoge mate van betrokkenheid bij het behoud en beheer van cultureel erfgoed. Mede door hun inzet kunnen komende generaties hier ook van genieten.’

Hoogtepunt voor Stichting Limburgs Landschap

Voorzitter van Stichting Het Limburgs Landschap Marleen Gresnigt is zeer vereerd met het feit dat de gemeente Stein een deel van haar erfgoed toevertrouwt aan Het Limburgs Landschap. Het is één van de hoogtepunten in het ruim 80 jarige bestaan van de stichting. Ze haalde ook aan hoe blij ze is met de toezegging van de vele al bij de objecten  betrokken vrijwilligers om zich te blijven inzetten. Zelden is er bij een nieuwe project van Het Limburgs Landschap al meteen zo’n groep betrokken mensen beschikbaar. Dat, samen met de band met de gemeente Stein, legt een solide basis voor een nieuwe fase in de geschiedenis van deze bijzondere monumenten.

overdracht limburg landschap 001 1  overdracht limburg landschap 001 7  overdracht limburg landschap 001 19

Laatst aangepast op vrijdag 11 juli 2014 07:45
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Onthulling bouwbord door wethouders Fiddelers en voorzitter Wim poeth

Met de onthulling van het bouwbord door wethouder Fiddelers van de gemeente Stein en Voorzitter Wim Poeth van de Archeologiestichting Dokter Beckers - Pater Munsters is de uitbreiding van het museum in de Hoppenkampstraat officieel van start gegaan. De bouw/verbouwing zal tot ca het eind van 2013 duren.

De verbouwing is noodzakelijk om de uitgebreide collectie prominent  te kunnen presenteren met toepassing van huidige gangbare presentatiemiddelen.  Na de verbouwing wordt tevens de sectie Heemkunde permanent in het museum gehuisvest. Op gepaste tijden zullen wij U via de pers op de hoogte houden  van de vorderingen van de verbouwing.

dsc 6036   dsc 6038

Laatst aangepast op donderdag 03 juli 2014 13:54
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3